TÜV NULKEURING – INSTALLATIEKEURING – INGEBRUIKNAMEKEURING

TÜV NULKEURING - INSTALLATIEKEURING - INGEBRUIKNAMEKEURING

VERPLICHTE NULKEURING / ARBO KEURING

De bij een nieuwbouwmagazijn verplichte nulkeuring wordt ook wel installatie, ingebruikname en Arbo keuring genoemd. Deze keuring wordt uitgevoerd bij de afsluiting van de installatie/ montage van uw magazijnstelling. Elke wijziging van de configuratie (let hierbij op het max. toelaatbare vakbelasting in relatie tot de inhaakhoogtes op de belastingborden) van uw magazijnstelling of verplaatsing van uw magazijnstelling vraagt om deze keuring.

Vaak wordt de nulkeuring uitgevoerd door de montageploeg of leverancier van de stellingen. Wellicht een tip om een onafhankelijke keurmeester deze nulkeuring te laten uitvoeren zonder vooroordelen of keuring met gekleurde bril of de slager die zijn eigen vlees keurt.

Vereiste documenten om de keuring te kunnen verrichten zijn de opstellingstekening, de montage- en gebruikershandleiding van de fabrikant.

Een goedkeuring door Maas Holland biedt u de volgende 3 garanties:

–    bevestiging voor de montageploeg van een juiste installatie,
–    bevestiging voor de eindverbruiker dat het systeem goed en veilig gebruikt kan worden,
–    het voldoen aan de verplichte Arbo nulkeuring.

Tevens moet na schade, verplaatsing of wijzigingen in de configuratie het in goede staat verkeren van het arbeidsmiddel worden bevestigd door een keuring. Verder dient het arbeidsmiddel periodiek (max. 12 maanden) gekeurd te worden.

Maas Holland beschikt over een database met gegevens voor het keuren van bijna alle merken en modellen palletstellingen.

    Contactformulier