Heeft uw magazijn al verplichte belastingborden en draagvermogenborden?

Belastingborden en draagvermogenborden volgens ARBO en NEN-EN 15635 verplicht

Magazijnstellingen worden ontworpen en geconstrueerd om veilig een bepaalde last te dragen. Elke magazijnstelling moet zijn voorzien van een belastingbord/ draagvermogenbord, waarop de toegestane belasting per stellingvak en per jukframe (stelling) is aangegeven. Op die manier wordt voorkomen dat een magazijnstelling overbelast raakt en bezwijkt onder het gewicht. Maar welke belasting is nu eigenlijk de toegestane belasting?


Het nut van belasting- en draagvermogenborden

Op de draagvermogenborden zijn de maximale belastingsmogelijkheden aangegeven. Voor een heftruckchauffeur is het van groot belang om te weten hoe zwaar een stelling of stellingvak belast mag worden. Wanneer hij aan komt rijden met een last van 1000 kg, moet hij wel zeker weten dat de stelling deze belasting ook aankan. De vraag is vervolgens welke belasting nu precies de toegestane belasting is.

Wat kan Mastor voor u betekenen met betrekking tot belasting- en draagvermogenborden?

Mastor kan aan de hand van een uitgebreide kennis van stellingen bepalen welke belasting voor de bewuste stelling zijn toegelaten. Hiervoor worden dan meestal ter plaatse, direct de belastingborden op het systeem bevestigd. Deze borden hebben A4 landscape formaat, zijn volledig in kleur en zijn conform de laatste eisen van de NEN-EN 15635.