Keuring pallet- en magazijnstelling volgens ARBO-NEN

Periodieke TÜV inspectie en keuring voor magazijn- en palletstellingen

Conform de Nederlandse norm NEN-EN 15635 dient een arbeidsmiddel (stalen stelling/ opslagsysteem) periodiek, minimaal elke 12 maanden, een magazijn inspectie te ondergaan uitgevoerd door een vakkundige keurmeester/ inspecteur.

De door VCA gediplomeerde en TÜV, conform de Europese norm EN 15635 en de Duitse BGR 234, gecertificeerde magazijn inspecteurs van Maas Holland, verzekeren u kwalitatieve, betrouwbare magazijn keuringen van de betreffende arbeidsmiddelen. Vereiste documenten om de magazijninspectie te kunnen verrichten zijn de opstellingstekening, de montage- en gebruikershandleiding van de fabrikant.

Een goedkeuring door Maas Holland biedt u de volgende 4 garanties:

  • Bevestiging van een goed onderhouden stalen stelling/opslagsysteem,
  • Bevestiging voor de gebruikers dat de stelling goed en veilig gebruikt kan worden,
  • Het voldoen aan de verplichte jaarlijkse stelling keuring conform de internationale norm NEN-EN 15635,
  • Eén keurmeester/ aanspreekpunt voor al uw soorten en merken palletstellingen

Een regelmatige magazijn-inspectie en een stelling-keuring zijn trouwens altijd aan te raden omdat het van groot belang is voor de veiligheid van uw medewerkers. Een regelmatige inspectie van uw magazijn inventaris is echter geen garantie dat er geen ongelukken meer zullen gebeuren, want het blijft natuurlijk een momentopname, maar het geeft wel de zekerheid en het bewijs dat u het nodige doet om een veilige werkomgeving te creëren. Een stelling keuring uitgevoerd door Maas Holland houdt in grote lijnen het volgende in:

  • Een visuele controle op vervorming van jukken, liggers, schoringen, legborden, draagarmen en dergelijke als ook op over- en/of ongelijkmatige belasting. Dit volgens de NEN-EN 15635 (met inachtneming van NEN-EN 15512, NEN-EN 15620, NEN-EN 15629)
  • Een vaststelling van de schade en tevens beoordeling daarvan met betrekking tot de oorspronkelijke geboden veiligheid en of deze nog kan worden gegarandeerd volgens de Nederlandse praktijkrichtlijn NEN NPR5055:2009.
Maas Holland beschikt over een database met gegevens voor het keuren van bijna alle merken en modellen palletstellingen. Dus één keurmeester over de vloer voor alle merken en type legbord- en palletstellingen.